9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Harar

Hoogtepunten

Harar

Het Mekka van Afrika

Een van de meest gedenkwaardige locaties in Oost-Ethiopië is de werelderfgoedstad Harar. Bezet door Arabische immigranten in de 10e eeuw, groeide Harar uit tot een belangrijk handelscentrum dat Afrika, India en het Midden-Oosten met elkaar verbindt. In tegenstelling tot een overwegend orthodox christelijke natie wordt Harar beschouwd als een van de oudste en grootste islamitische steden in Oost-Afrika en is het de toegangspoort tot de verspreiding van de islam naar de Hoorn van Afrika. Door de eeuwen heen heeft de stad haar tradities en islamitisch cultureel erfgoed weten te behouden.

De beste manier om de stad te verkennen, is door verdwaald te raken in de 368 steegjes die deel uitmaken van Harar. In dit kleurrijke labyrint van één vierkante kilometer kunt u levendige markten en historische gebouwen ontdekken. Het hoogtepunt van de stad is de oude ommuurde stadskern bekend als Jugal. De oude stad wordt omringd door een muur van vijf meter hoog en herbergt moskeeën, meer dan 100 heiligdommen en tombes en ongeveer 2000 traditionele huizen, geschilderd in verschillende kleuren.

Activiteiten in Harar

Hyena’s voeren, Bezoek oude stad

Harar is een veelzijdige stad, waar u niet snel uitgekeken raakt. Loop door de smalle steegjes, bezoek een paar van de bijzondere moskeeën en ga zeker ook kijken naar de plek waar de hyena’s iedere avond gevoerd worden.

 

De oude stad

De oude binnenstad van Harar, ook wel “Jugal” genoemd is een fascinerende plek die lijkt op één van de Marokkaanse steden, die we allemaal kennen van de plaatjes.  Binnen de vijf meter hoge stadsmuren vindt u een doolhof aan smalle straatjes en steegjes, vol met oude gebouwen, zoals vele moskeeën, en duizenden traditionele Harari huizen. Samen met een gids gaat u de meest bijzondere plekken zien en ontdekken.

 

Hyena’s voeren

Terwijl de zon ondergaat, gaat u naar een plek buiten de stadsmuren om getuige te zijn van Harar’s meest merkwaardige traditie: het rituele voederen van wilde hyena’s! Dit spektakel begint rond 18.30 uur wanneer de “Hyena man” ze gaat roepen, vaak komen er twee tot vier hyena’s op af en worden ze op wel heel bijzondere manieren gevoerd.

 

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!