9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Gondar

Hoogtepunten

Gondar

De Koninklijke stad in het noorden van Ethiopië

Gondar is één van de hoogtepunten die tijdens uw reis langs de historische route niet mag ontbreken. Genesteld in de uitlopers van de Simien Mountains, was de koninklijke en oude historische stad Gondar ooit de vestigingsplaats van de Ethiopische keizers. De overblijfselen hiervan bevinden zich midden in de stad en zijn zeker een bezoek waard.

Het Timkat festival

Naast de vele kastelen, paleizen en kerken is Gondar ook bekend vanwege het jaarlijkse Timkat festival. Dit grote festival wordt ieder jaar in januari gehouden om de doop van Jezus door Johannes de Doper te vieren. Duizenden pelgrims komen naar de stad om gedoopt te worden in het heilige water van Fasiledes bad.

Eén van de bekendste plekken in Gondar is het paleis van Fasiledes, het oudste en misschien wel het meest indrukwekkende gebouw in dit gebied. Met zijn koepeltorens lijkt het kasteel rechtstreeks uit één van de sprookjesboeken van de Gebroeders Grimm te komen.

Activiteiten in Gondar

Fasiledes Bad, Royale Enclosure en Bedre Berhan Selassie

De koninklijke stad Gondar is een onderdeel van de historische route in het noorden van Ethiopië. Belangrijke historische plekken waar de koningen en keizers hun paleize hebben gehad en heiligdommen die na eeuwen nog steeds dagelijks in gebruik zijn. 

Fasiledes Bad

Een andere populaire plek in Gondar is het grote rechthoekige zwembad dat bekend staat als Fasilada’s Bad, waar nog steeds religieuze ceremonies plaatsvinden. Een keer per jaar, tijdens het Timkat-festival, is het zwembad gevuld met gezegend water en worden gelovigen uitgenodigd om er in te zwemmen, tijdens een ceremonie die is afgeleid van de “doop van Christus in de rivier de Jordaan”. Op deze manier worden ze gedoopt, dit is een belangrijk onderdeel van de uren durende heilige missen.

Royale Enclosure

De vele kastelen en paleizen die binnen de muren van de Royal Enclosure staan (ook bekend als Fasil Ghebbi), stammen uit de tijd van Keizer Fasiladas (1603 -1667) en zijn het bewijs van de vroegere pracht en praal van deze koninklijke hoofdstad. De “Royal Enclosure” is 70.000 m2 groot en staat of werelderfgoedlijst van Unesco. Het gebied is makkelijk te bezoeken en een prachtige plek om een mooie wandeling te maken.

Debre Berhan Selassie

Debre Berhan Selassie, met zijn beschilderde plafonds, is ook een absolute aanrader tijdens uw bezoek aan Gondar! Wanneer u geluk heeft is er een mis gaande, neem dan plaats in de kerk en laat het gevoel op u inwerken. Indrukwekkend om te zien en niets is te vergelijken met de kerkdiensten zoals we deze in Nederland kennen.

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan. Hieronder een selectie van de meest populaire hoogtepunten:

Fasika
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen