9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Gheralta Mountains

Hoogtepunten

Gheralta Mountains

Rotskerken van Tigray

Dit gebied is gelegen in het noorden van Ethiopië en de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Danakil Depressie. Tigray is één van de 9 staten van Ethiopië en heeft als hoofdstad Mekele. Naast de stad Mekele, is het gebied vooral interessant vanwege de rotskerken die verstopt liggen in de Gheralta Mountains.

De rotskerken , vlakbij de stad Hawzien, zijn gelegen op onmogelijke en ondenkbare plekken, hoog en achteraf in de bergen. Priesters wonen in deze (vaak kleine) kerkjes en hebben een adembenemend uitzicht vanuit hun “huis”. De dorpelingen maken op bijzondere dagen nog steeds deze moeilijke klim naar boven! Het gebied heeft veel weg van het wilde westen in Amerika. De rotsformaties zijn hoog en smal, wat het gebied zijn typische uitstraling geeft! Het gebied heeft een paar mooie accommodaties en is daarom geschikt voor zowel de avontuurlijke actieve reizigers als de rustzoeker, die kan genieten van de mooie uitzichten!

Activiteiten in Tigray

Het gebied is bekend vanwege de vele rotskerken die net zo intrigerend zijn als het landschap mooi is! De kerken zijn heel anders dan de bekende monolithische kerken in Lalibela. Sommigen van deze kerken zijn gehouwen uit rotswanden, of gebouwd in een al bestaande grot. Maar er zijn er ook die op onwaarschijnlijk hoge plekken op rotsen gebouwd zijn. Het bezoek is zeker niet weggelegd voor mensen met erge hoogtevrees!

De tocht naar de kerken is een prachtige wandeling/hike, die niet voor mensen is weggelegd met een slecht conditie of die erge hoogtevrees hebben.

Abreha we Atsebeha – Tigray kerk

De kerk van Abreha we Atsebeha (die haar naam dankt aan de gelijknamige broers – vroegere koningen) is één van de oudste en bekendste uit de rotsen gehouwen kerken in Tigray. Het ligt in een afgelegen gebied ongeveer 18 km ten westen van Wukro. De kerk ligt aan de zijkant (of liever gezegd “in de zijkant”) van een rotsachtige klif met een fantastisch uitzicht op het omliggende platteland. Net als bij de andere uitgehouwen kerken werd ook Abreha we Atsbeha, uitgehouwen uit de zijkant van de berg, uit één stuk. Deze kerk is voor iedereen goed te bereiken, middels een goede trap/pad,  in ongeveer 10 minuten lopen van de parkeerplaats.

Maryam Korkor en Daniel Korkor

Maryam Korkor is één van de grootste rotskerken in deze regio. De fresco’s binnenin de kerk dateren uit de 12e of 13e eeuw en behoren misschien wel tot de oudste die ooit in Ethiopië zijn gevonden. Slechts een paar minuten lopen van Maryam Korkor is de zelden gebruikte kerk van Daniel Korkor. Deze ligt op de rand van een enorme afgrond, maar biedt verbluffende uitzichten en heeft ook bijzonder mooie religieuze beschilderingen.

 Abuna Yemata Guh

Abuna Yemata Guh ligt op een hoogte van 2580  meter en kan alleen te voet worden bereikt. De ingang kan alleen bereikt worden door een steile en gevaarlijke beklimming, met hand en voetsteunen in de rots. Bezoekers moeten een natuurstenen brug oversteken met een steile helling van ongeveer 250 meter aan weerszijden, en daarna een laatste smalle houten loopbrug. Na een inspannende klim wordt een verticale rotswand opgeklommen, geheel afhankelijk van handgrepen en voetsteunen (zonder extra steun), bekroond met een wandeling over een 50 cm brede richel tegenover een klif van 300 meter. Kortom, een zeer moeilijke en gevaarlijke tocht. De gidsen bepalen ook wie de wandeling wel/niet mag maken! De kerk is vooral bekend vanwege de koepel- en muurschilderingen die dateren uit de 15e eeuw.

 

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan. Hieronder een selectie van de meest populaire hoogtepunten:

Onze populaire bestemmingen

UIT LIEFDE VOOR AFRIKA

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!