9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Bale Mountains

Hoogtepunten

Bale Mountains

Nationaal Park

Voor trekkers, natuurliefhebbers en vogels- en natuurliefhebbers is het nationale park Bale Mountains (2200 km2) een verborgen schat. Degenen die de lange rit aan gaan, ongeveer 8/9 uur vanuit Addis Ababa, worden beloond met ruige landschappen, compleet met alpine meren, diepe kloven, watervallen, dichte en vochtige bossen en dorre winderige plateaus.

De belangrijkste trekpleister van het park is de overvloedige flora en fauna met 300 soorten vogels en 78 bekende zoogdiersoorten, waaronder de endemische Nyala-antilopen, Menelik-bushbokken en de Ethiopische wolf, die ‘s werelds zeldzaamste soort is. Ondanks dat ze erg zeldzaam zijn, zien bezoekers het dier bijna altijd.

De meest populaire manier om het Bale Mountains National Park te verkennen, is te voet. Er zijn tal van trekkingsmogelijkheden in het park, variërend van één tot zeven dagen en de routes zijn niet al te veeleisend, via platgetreden paden op een hoogte van 2800-4300 meter, met veel bijzondere en endemische vogels en dieren in het wild.

Activiteiten in Bale Mountains

Sanetti Plateau, Vogels en wildleven spotten, Wandelingen/trektochten

De activiteiten in Bale Mountains zijn er vooral op gericht zoveel mogelijk te zien en mee te krijgen van de historie van één van de machtigste rijken uit de oudheid. Cultuur, historie en religie voeren de boventoon in de deze mysterieuze stad.

Sanetti Plateau

Geen enkele trip naar Bale Mountains Nationaal Park zou compleet zijn zonder een bezoek aan het Sanetti Plateau. De meeste bezoeken aan dit plateau zijn pas compleet na het zien van de zeer zeldzame Ethiopische Wolf. Maar zelfs wanneer u niet het geluk heeft dit bijzondere dier te zien is het absoluut de moeite waard dit gebied te bezoeken. Zo zijn er ontzettend veel endemische vogels te vinden, geniet u van prachtige uitzichten, en op 4000 meter boven zeeniveau is dit zeker een adembenemende belevenis.

Het Bos

In de directe omgeving van de lodge zijn een aantal gemarkeerde routes te vinden die u naar het bos leiden. Het bos wemelt van allerlei verschillende soorten dieren, maar met name de endemische Balemeerkat (Bale Monkey), die regelmatig wordt gezien in en rond het terrein van de lodge. Daarnaast heeft het bos een spectaculair vogelleven en worden er regelmatig andere primaten, zeldzame katten en ongewone planten gezien .

Wandelingen / Trektochten

Met de auto kunt u het gebied verkennen, maar hier zijn ook wandeltochten mogelijk. Variërend van enkele uren tot trektochten van enkele dagen.  Deze kunnen speciaal worden aangepast aan uw wensen en interesses. U overnacht dan midden in het park op mooie plekken.

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan. Hieronder een selectie van de meest populaire hoogtepunten:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen