9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Bahir Dar en Lake Tana

Hoogtepunten

Bahir Dar en Lake Tana

& de Blue Nile Watervallen

Aan de zuidelijke oever van Lake Tana ligt de stad Bahir Dar, een populaire toeristische bestemming in Ethiopië en het startpunt om de bezienswaardigheden in de omgeving te zien, zoals de beroemde eilandkloosters en de Blue Nile-watervallen. Het schilderachtige meer, de met palmen omzoomde straten en het gunstige klimaat maken het tot een populaire bestemming voor binnenlandse toeristen die het beschrijven als de Ethiopische Rivièra.

In Bahir Dar kunt u meedoen aan de drukte van de levendige markten met kleurrijk geweven stoffen, prachtig vormgegeven manden en heerlijke koffie. Er zijn ook verschillende handwerk- en weefcentra die zeker een bezoek waard zijn.

Lake Tana is het grootste meer van Ethiopïe en hoogstgelegen meer van Afrika (het ligt op een hoogte van 1800 meter) Het is gelegen in het noordwesten van het Ethiopisch hoogland en vormt het belangrijkste reservoir voor de Blauwe Nijl-rivier. Het meer is onder andere bekend om de vele kleine eilandjes die er zich in bevinden en vaak bewoond zijn door monniken die aangesloten zijn bij de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk.

Activiteiten in Bahir Dar en Lake Tana

Wandelingen en boottochten

De koninklijke stad Gondar is een onderdeel van de historische route in het noorden van Ethiopië. Belangrijke historische plekken waar de koningen en keizers hun paleize hebben gehad en heiligdommen die na eeuwen nog steeds dagelijks in gebruik zijn. 

Boottocht over Lake Tana

Aan de zuidkant van het meer kunt u vanuit Bahir Dar een boot huren en bezoek brengen aan enkele van de 37 verschillende eilandjes die verspreid liggen in het meer. Twintig van deze eilanden zijn de thuisbasis van kerken en kloosters en dateren uit de 14e eeuw, vele ervan zijn versierd met prachtige schilderingen en herbergen historisch gezien belangrijke schatten. Kebran Gabriel, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn bibliotheek met bijna 200 oude boeken, en Daga Istafanos is de rustplaats van de gemummificeerde lichamen van de vijf keizers van Ethiopië, Fasiladas, de stichter van Gondar, is een van hen. Ura Kidane Mehret wordt omringd door koffiebomen en wordt met zijn 15e  en 16e  eeuwse fresco’s beschouwd als één van de mooiste kerken Ethiopië. De kerk bevindt zich op het Sayge-schiereiland, op ongeveer 1 uur varen van Bahir Dar. In sommige van deze kloosters is het verboden voor vrouwen om deze te bezoeken. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u beter hier vooraf informatie over inwinnen!

 

Blauwe Nijl Watervallen – Blue Nile Falls

De Blue Nile Falls (Tis Isat) zijn een andere belangrijke reden om dit gebied te bezoeken. Een wandeling van ongeveer 2 uur zorgt ervoor dat u de waterval van alle kanten kunt aanschouwen. U kunt er heel dichtbij komen en zien hoe het water 45 meter naar beneden stort. De mist die weer opstijgt zorgt voor een mooie glinstering over de kloof, een bijzonder gezicht met vaak een prachtige regenboog als bonus. Onderweg ziet het lokale leven aan u voorbij gaan. Een kudde met geiten en schapen die over een hangbrug heen gaan, mensen die op het land aan het werken zijn en kinderen die spelen met een zelfgemaakt bal. Ongedwongen, spontane en leuke ontmoetingen.

 

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan. Hieronder een selectie van de meest populaire hoogtepunten:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!