9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Axum

Hoogtepunten

Axum

Het mysterieze Axum

De ruïnes van de oude stad Axum, in de buurt van de noordgrens van het land, zijn een bewijs van de vroegere historische en politieke betekenis van de stad. Liggend in het hart van het oude Ethiopië, zijn de ruïnes overblijfselen van een tijd dat het koninkrijk van Axum één ​​van de machtigste rijken ter wereld was, vergelijkbaar met Rome en Perzië. De plek, in 1980 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, is een schatkamer voor mensen die archeologie echt waarderen.

De overblijfselen van de ruïnes, die dateren uit de 1e tot de 4e eeuw voor Christus, omvatten enorme obelisken, koninklijke graftombes, kloosters en de ruïnes van oude paleizen.

Axum staat ook bekend als de laatste rustplaats van de Ark van het Verbond, die volgens de legende door koning Salomo aan koningin Sheba werd gegeven. Voor aanhangers van het Ethiopisch Orthodoxe geloof wordt Axum daarom beschouwd als de heiligste stad van het land en elk jaar zullen duizenden van hen een pelgrimstocht maken om deze heilige plek te bezoeken.

Voor buitenlandse bezoekers zijn de belangrijkste attractie de gigantische pilaren (stèles) die in de voorchristelijke tijden werden opgericht door de Aksumiet, vermoedelijk voor religieuze doeleinden. Een van deze granieten bouwwerken, de Grote Steles, is de grootste monoliet ter wereld en is meer dan 33 meter hoog. Helaas is het in de 4e eeuw ten val gekomen, maar ligt het vandaag de dag nog steeds in stukken op de grond

Activiteiten in Axum

Paleis van Kaleb, Katherdraal van Miriam Zion, Lioness van Gobedra, Tempel van Maan in Yeha

De activiteiten in Axum zijn er vooral op gericht zoveel mogelijk te zien en mee te krijgen van de historie van één van de machtigste rijken uit de oudheid. Cultuur, historie en religie voeren de boventoon in de deze mysterieuze stad.

Paleis van Kaleb

Het paleis van de machtige Koning Kaleb, die regeerde over Axum van 520-550 A.C., is ontdekt in 1906 door de Duitse expeditie van Enno Litmann. Boven op een berg, net buiten de stad van Axum. Alleen de funderingen en ondergrondse tombes zijn er nog over. De rest van het paleis, wat bestond uit een houten skelet, is vernietigd voor Koningin Jodit, een Ethiopisch/Joodse die het Jodemdom in ere wilde herstellen. De sarcofagen van Koning Kaleb en zijn zoon Gebre Meskel, kunnen ook bezocht worden. Beide zijn leeg omdat Koning Kaleb er voor koos zijn leven te eindigen als een monnik en is begraven bij het dichtbij gelegen klooster van Sint Pantaleon.

Lioness of Gobedra

Lioness of Gobedra is een rots sculptuur, op slechts een paar kilometer buiten Axum. Het is een afbeelding van een knielende leeuwin van ongeveer 3 meter lang, uitgehouwen op een grote rots. De reden dat deze sculptuur ooit is gemaakt is onbekend, maar onderweg van veel speculaties. Een lokaal verhaal, volgens Philip Briggs, is dat Aartsengel Michael hier werd aangevallen door een leeuw en “hij stootte de leeuw met zo’n kracht af dat hij een omtrek in de rots achterliet.

Mariam Zion Kathedraal

Mariam Zion is de heiligste Orthodoxe kerk van Ethiopië. De kerk is gebouwd door Keizer Haile Selassie I, naast de overblijfselen van de veel grotere Zion kerk, die stamt uit de 8e eeuw, die ook werd vernietigd door koningin Jodith. In de kapel die er naast ligt zou volgens de overlevering de orginele Ark des Verbonds bewaard liggen.

Tempel van de maan- Yeha

De tempel van de maan is het oudste nog bestaande gebouw van Afrika. Ondanks dat het ruim 2500 jaar oud is, is het nog in een redelijke staat. Het is gebouwd als tempel voor de Sabiaanse bevolking en na de invoering van het Christendom is het omgebouwd tot kerk. Er is een piepklein maar erg interessant museum naast (er kunnen maar 6 mensen tegelijk in) waar bijbels uit de 6e eeuw na Christus te vinden zijn.

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen