9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Addis Abeba

Hoogtepunten

Addis Abeba

De bruisende hoofdstad van Ethiopië

Elke reis door Ethiopië start en eindigt ook weer in Addis Abeba, wat letterlijk “nieuwe bloem” betekend. De stad is volop in ontwikkeling en overal ziet u hoge en nieuwe gebouwen verrijzen. Ook is de stad de op 2 na hoogst gelegen hoofdstad ter wereld, op La Paz (Bolivia) en Quito (Ecuador) na. De hoogte van de stad varieert tussen de 2200 en 3000 meter!

Uitgestrekt over de zuidelijke heuvels van de Entoto Hills ligt Addis Abeba, met ongeveer 5 miljoen inwoners is het de op 4 na grootste stad van Afrika en heeft het een belangrijke politieke rol op het Afrikaanse continent.

Voor veel bezoekers is de hoofdstad de toegangspoort tot een oude en mystieke wereld van één van ‘s werelds oudste christelijke landen. Voordat u gaat reizen langs de historische route van Ethiopië, om de uit rotsen gehouwen kerken van Lalibela te bezoeken of de reusachtige obelisken van Axum te bewonderen, is het de moeite waard om een dag of twee in Addis Ababa door te brengen. Het is een mooie kennismaking met het land en de ideale mogelijkheid om wat culturele hoogtepunten te bezoeken, zoals het nationale museum, het etnologische museum of één van de vele kerken verspreid over de stad.

De bruisende hoofdstad is ook de beste plek om de beroemde, heerlijke Ethiopische keuken en ongeëvenaarde koffiecultuur te ervaren. Kijk niet vreemd op als er overal op de grond, door het café of restaurant, gras verspreid ligt. Het is een traditie tijdens voor hen belangrijke feestdagen!

Activiteiten in Addis Abeba

Van historie tot natuur!

De koninklijke stad Gondar is een onderdeel van de historische route in het noorden van Ethiopië. Belangrijke historische plekken waar de koningen en keizers hun paleize hebben gehad en heiligdommen die na eeuwen nog steeds dagelijks in gebruik zijn. 

Entnologisch Museum

Gesitueerd in Haile Selassies voormalige paleis en omgeven door mooie tuinen en fonteinen is het Etnologisch museum voor iedereen een bezoek waard, ook al bent u geen museum liefhebber. Verdeeld over twee verdiepingen vindt u veel informatie over de culturele en sociale geschiedenis van Ethiopië.

Nationaal Museum

Het belangrijkste wat u kunt vinden in het Nationaal Museum is de wereldberoemde Lucy. Haar ontdekking in de Afar Regio (in het noordwesten van Ethiopië)  in 1974 is een belangrijke geweest. Het heeft de kijk op het ontstaan van de mensheid veranderd!

Entoto Hills en Paleis van Menelik II

De berg is een historische plek, waar keizer Menelik II verleef en zijn paleis bouwde. Dit is te bezoeken evenals de vele kerken en kloosters die hier gebouwd zijn. Het geeft een goede inkijk in hoe hij heeft geleefd en het wordt beschouwd als een van de heiligste plekken van Addis Abeba. Ook wordt de Entoto berg gebruikt door atleten  die hier trainen op een hoogte van 3200 meter om de beste resultaten te behalen. Daarnaast is het alleen al meer dan de moeite waard om heen bezoek aan deze plek te brengen omdat u vanaf de berg een wijds uitzicht heeft over de hoofdstad Addis Abeba!

Mercato             

Chaos en schoonheid komen samen op de Mercato in Addis Abeba. Wanneer u houdt van markten is dit zeer zeker een plek die u niet mag missen. Het wordt gezien als Afrika’s grootste openluchtmarkt en elk product is vertegenwoordigd in een andere hoek. Zo is er een gedeelte waar alle leren spullen verkocht worden en weer op een andere hoek worden pannen en keukengerei verkocht. Een bonte mix van spullen, mensen en kleding en u kijkt uw ogen uit!

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan. Hieronder een selectie van de meest populaire hoogtepunten:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen