9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Ethiopië

Ethiopië

ethiopië

alleen voor échte reizigers!

Ethiopië is waarschijnlijk het meest diverse land van Afrika en daarnaast een van de meest avontuurlijke bestemmingen binnen het Matoke Tours aanbod. Voor ware reisliefhebbers is Ethiopië een walhalla vol avonturen in de prachtige berggebieden, tussen de kleurrijke stammen, bij de actieve vulkanen en in de  -uit rots gehakte – kerken. In Ethiopië waant u zich een bioloog,  een avonturier, een historicus en een antropoloog tegelijkertijd!

Ontdek de historicus in uzelf: De ‘Historische Route’ voert u langs vier plaatsen in het noorden van het land: Bahir Dar, Gondar, Axum en Lalibela. Zodra u Noord-Ethiopië bezoekt wandelt u een Bijbelverhaal binnen. Vooral de beroemde 12e-eeuwse rotskerken van Lalibela en de middeleeuwse burcht van Gondar spreken tot de verbeelding en zijn nog steeds onderdeel van het dagelijks leven. Tijdens een boottocht op het Tanameer kunt u de oude kloosters op de eilanden bezoeken en vanuit Bahir Dar gaat u naar de de Blauwe Nijl watervallen. Het grootste aantal rotskerken bevindt zich in Gheralta. Ze herbergen oude schilderijen en manuscripten.

Ontdek de antropoloog in uzelf: De Omo vallei is het gebied rondom de Omo rivier in het zuiden van Ethiopië, nabij de grenzen van Kenia en (Zuid) Soedan. Uitgestrekte savanne met bergen aan de horizon, prachtige vergezichten, de drogere semi-woestijn en bossen aan de oevers van de Omo rivier zijn typerend voor dit gebied. Hier leven meer dan 20 stammen, waaronder de Mursi, Hamar, Aari en Bana. Ze leven allemaal op eeuwenoude traditionele wijze, gekenmerkt door beschilderingen, sieraden, dans en sociale structuur. Elke stam van de Omo vallei heeft een unieke klederdracht, haarstijl of lichaamsversiering.

Ontdek de bioloog in uzelf: Ethiopië herbergt prachtige berggebieden, waaronder het Simien Mountains Nationaal Park, het Bale Mountains Nationaal Park en het Gheralta gebergte. Het Simien gebergte is spectaculair met dramatische landschappen, enorme vergezichten en inheemse diersoorten zoals de Ethiopische wolf en de prachtige Gelada Baviaan met zijn rode borst en manen als een leeuw. Het Bale Mountains Nationaal Park is veel groener, glooiender en lieflijker en hier heeft u de beste kans om de Ethiopische wolf te spotten. Het Gheralta gebergte is weer erg ruig en diep verscholen in de bergen liggen vele kerken en kloosters.

Ontdek de avonturier in uzelf: De Danakil-depressie staat bekend als één van de droogste, maar ook een van de heetste en laagste plekken op onze planeet. Het gebied is één van de meest ruige gebieden op aarde en bevindt zich op drie tektonische platen. Stinkende zwavelluchten en bizarre groengele landschappen bij de fosformeren, enorme zoutvlaktes vol met nomaden en hun kamelen en de permanent actieve vulkaan Erta Ale maken hier de dienst uit. Reizen hier is in alle opzichten heftig, maar het is ook meteen één van de meest bijzondere landschappen die u ooit zult aantreffen.

Naast bovenstaande heeft Ethiopië nog veel meer te bieden, zoals prachtige meren, wildleven, prachtige steden, geweldige musea en nog veel meer. Het werd dan ook nodig tijd dat Matoke Tours hier naartoe ging. Met zorg en liefde voor Afrika hebben we een aantal groeps- en privéreizen samengesteld volgens het bekende Matoke Tours recept: Divers, inspirerend en origineel op comfortabele wijze (waar dat mogelijk is). Fijne reis!

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar Ethiopië

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Ethiopië

Ethiopië is verrassend en veelzijdig; van woestijnen en vulkanen, tot bergen en meren, van kerken en historie inheemse stammen in het zuiden. Beleef Ethiopië met Matoke Tours en ontdek vast alle hoogtepunten!

Reizen binnen Ethiopië

Flexibiliteit, Zwaarte en Comfort

Het huidige Ethiopië is er enorm trots op dat het nooit gekoloniseerd is geweest en dat onder leiding van Haile Selassie het Italië van Mussolini werd verslagen. Die trots merkt u nog steeds in de ontmoetingen met de lokale bevolking. Diezelfde trots speelt ook een rol in de manier waarop toerisme wordt georganiseerd. Ethiopiërs willen vaak geen Westerse inmenging en organiseren het echt op hun eigen manier. Dit maakt het reizen door Ethiopië uniek en authentiek. Het maakt het reizen in Ethiopië echter ook heel anders dan wat u wellicht gewend bent van eerdere reizen door Zuidelijk- en/of Oost-Afrika. Meer dan u gewend bent van Matoke Tours zult u met een flexibele instelling op reis moeten gaan en rekening moeten houden met onverwachte aanpassingen in het programma of de accommodaties.

Het concept van sfeervolle en comfortabele lodges is nog niet zo heel erg bekend, al begint het een beetje te komen. Accommodatie wordt veelal aangeboden in ‘klassieke’ hotels. Ook is het kwaliteitsverschil tussen luxe hotels en hetgeen wat daar net onder zit vaak enorm groot. Als de voorkeurs optie van een hotel niet beschikbaar is, is het vaak moeilijk om een gelijkwaardig alternatief te vinden. We raden u dan ook aan om ruim van tevoren te boeken. Matoke Tours heeft uiteraard haar best gedaan om leuke, sfeervolle en bijzondere accommodaties uit te zoeken op prachtige locaties. Daar zijn we goed in geslaagd! Op sommige plekken zult u echter met minder genoegen moeten nemen. Zeker rondom de Danakil Depressie is de accommodatie zeer eenvoudig en primitief en  is daarmee alleen geschikt voor de echte avonturiers.

Over het algemeen is reizen in Ethiopië fysiek niet heel zwaar. Zeker de noordelijke historische route is niet zwaar, reisafstanden zijn relatief kort en de wandelingen niet al te zwaar. Gaat u echter op pad naar andere delen van Ethiopië, kijken onze specialisten samen met u naar de mogelijkheden en zwaarte van de route en de wandelingen.

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!