9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Coronamaatregelen Comoren

Coronamaatregelen Comoren

Op reis naar de Comoren

Reizen naar de Comoren in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van de Comoren en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 20-07-2022

Reisadvies Comoren = GEEL

Momenteel hebben de Comoren de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar de Comoren. Wel dient u rekening te houden met de lokale coronamaatregelen en in- en uitreisvereisten,

Heenreis naar de Comoren

 • Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) de Comoren inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs – met QR code – uitprinten en op papier meenemen. Het is verstandig om uw testbewijs en/of vaccinatiebewijs gedurende de reis bij de hand te houden.
 • Volledig gevaccineerde reizigers hebben geen negatieve PCR test meer nodig voor de Comoren
 • Wilt u uw kind nog laten vaccineren voor vertrek? Check dan even goed hoeveel tijd u nodig heeft als er twee vaccins nodig zijn.
 • Alle niet volledig gevaccineerde reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR test. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 48 uur.
 • Passagiers moeten een Health Traveller Form invullen (Fiche Sanitaire du Voyageur).

Maatregelen op de Comoren

 • Binnen het land en tussen de eilanden kunt u zich vrij bewegen tijdens uw verblijf, maar moet u OF een dubbele vaccinatie OF een negatieve PCR-test kunnen overleggen.
 • Bij aankomst op het eiland Moheli doorstaat u een antigeen sneltest.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in regeringsgebouwen, luchthaven, vliegtuigen, openbaar vervoer, etc.
 • Algemeen advies: wees zo voorzichtig als mogelijk en vermijd drukke plekken.
 • Social Distancing afstand is minimaal 1,5 meter
 • Avondklok van 01.00-04.00 uur
 • Regelmatig handen wassen en/of ontsmetten

Terugreis vanuit de Comoren

Vertrek Comoren

 • Volledig gevaccineerde reizigers hebben geen negatieve PCR test meer nodig om de Comoren te verlaten.
 • Alle niet volledig gevaccineerde reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR test. Kosten voor de test zijn 60 Euro (KMF 30.000). De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 48 uur.

NB: De lodge kan faciliteren en regelen dat de test wordt afgenomen bij de lodge in Moheli en het certificaat wordt afgeleverd voor internationaal vertrek op Grande Comoren. Die kosten zijn afhankelijk van het aantal monsters dat op een bepaalde dag is genomen.

Naar Nederland

 • Momenteel zijn er geen inreismaatregelen voor inwoners van landen binnen de EU/Schengen en landen die meedoen met de EU-inreisregels. Deze reizigers hebben dus ook geen (PCR)test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig.
 • Kijk voor up-to-date informatie op de website van de Rijksoverheid.

Naar België

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!