9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Maatregelen Zimbabwe

Maatregelen Zimbabwe

Op reis naar Zimbabwe

Reizen naar Zimbabwe in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Zimbabwe en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 12-04-2023

Reisadvies Zimbabwe = GEEL

Momenteel heeft Zimbabwe de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar Zimbabwe. Lees hier het hele reisadvies voor Zimbabwe om te zien wat dit voor u betekent.

Ook dient u rekening te houden met de lokale in- en uitreisvereisten.

Maatregelen Zimbabwe

Toegang tot Zimbabwe

  • Vaccinatie: Bewijs van COVID-19 vaccinnatie is verplicht voor het inreizen naar Zimbabwe. U bent volledig gevaccineerd wanneer u aan de voorgeschreven dosis van het specifieke vaccin voldoet en minimaal 14 dagen voor aankomst de laatste prik hebt gehad (exclusief de dag van vaccinnatie).
  • PCR-Test: Een negatief COVID-19 testresultaat die niet ouder is dan 48 uur is verplicht voor het inreizen naar Zimbabwe, mocht u niet volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 en 12 jaar of ouder zijn. Alle reizigers die in Zimbabwe aankomen, moeten de COVID-19-PCR-test digitaal laten verifiëren via het African Union Trusted Travel of UNDP Global Haven systeem.
  • Een digitaal coronabewijs (DCC) kunt u niet gebruiken. Dit is alleen geldig binnen de EU. Als u deze meeneemt moet u uw testbewijs – met QR code – uitprinten en op papier meenemen. Het is altijd verstandig om uw testbewijs en/of vaccinatiebewijs gedurende de reis bij de hand te houden.

Maatregelen tijdens de reis

  • Officieel is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Tijdens een bezoek aan de Victoria Falls, wordt dit daarentegen niet nageleefd en kunt u genieten zonder het mondkapje.

Reizen vanuit Zimbabwe

  • U hoeft geen negatief PCR-test resultaat te laten zien voor uw overstap in Johannesburg.
  • Het is niet verplicht om een PCR-test te doen voor de terugreis naar Nederland of België.

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!