9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Op reis naar Botswana

Reizen naar Botswana in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Botswana en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 19-07-2022

Reisadvies Botswana = GEEL

Momenteel heeft Botswana de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar Botswana. Wel dient u rekening te houden met de lokale coronamaatregelen en in- en uitreisvereisten,

Heenreis naar Botswana

 • Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Botswana inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw test/vaccinatie bewijs – met QR code -uitprinten en op papier meenemen. Het is verstandig om uw testbewijs en vaccinatiebewijs gedurende de reis bij de hand te houden.
 • PCR test:
  • Volledig gevaccineerde reizigers hebben geen PCR test meer nodig voor Botswana.
  • Alle niet volledig gevaccineerde reizigers naar Botswana, moeten in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR test. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 72 uur. De test moet zijn afgenomen in het land van vertrek.
 • Wilt u uw kind nog laten vaccineren voor vertrek? Check dan even goed hoeveel tijd u nodig heeft als er twee vaccins nodig zijn.
 • Test en Quarantaine bij aankomst:
  • Ongevaccineerde reizigers: niet volledig gevaccineerde reizigers worden bij aankomst op eigen kosten onderworpen aan een PCR-test en moeten in quarantaine tot het resultaat bekend is. Gedeeltelijk gevaccineerde reizigers met milde of geen symptomen moeten 7 dagen in quarantaine.
  • Gevaccineerde reizigers: Reizigers die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 en milde of geen symptomen van Covid-19 vertonen, moeten 5 dagen in quarantaine.
  • Elke passagier met matige of ernstige symptomen moet 10 dagen in quarantaine, ongeacht hun vaccinatiestatus.
 • Kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan uitgesloten.
 • Gezondheidsverklaring Botswana: Bij aankomst in Botswana moet u een ingevulde Self-Screening Formulier en Passenger Locator Form invullen.

Maatregelen in Botswana

 • Mondmasker verplicht in alle openbare ruimtes
 • Social Distancing is van toepassing
 • Regelmatig handen wassen en/of ontsmetten

Terugreis vanuit Botswana

Naar Nederland

 • Momenteel zijn er geen inreismaatregelen voor inwoners van landen binnen de EU/Schengen en landen die meedoen met de EU-inreisregels. Deze reizigers hebben dus ook geen (PCR)test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig.
 • Kijk voor up-to-date informatie op de website van de Rijksoverheid.

Naar België

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Botswana:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure