9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reistips

Tips & tops

De beste reistips

Volgens onze medewerkers

Wat is nou een onontdekt pareltje, een off the beaten track bestemming of gewoon iets heel bijzonders in onze ogen? Denk aan afgelegen regio’s, leuke plaatsen of specifieke lodges of misschien wel een bijzondere activiteit die niet bij iedereen op de bucket-list staat. Met ons uitgangspunt dat het op een van onze bestemmingen is en waar u niet snel massa’s toeristen tegen komt …

Kazingo Trail

Tip van Rob

In de noordelijke uitlopers van het Rwenzori Mountains Nationaal Park ligt de eeuwenoude Kazingo Trail die door de lokale bevolking wordt gebruikt om Fort Portal met Bundibugyo (op de grens met DRC Congo) te verbinden. Een pittige klim door dorpjes en groene natuur brengt je via de Bwamba pass over het imposante gebergte. Eenmaal op de top zijn de uitzichten op Congo fenomenaal!

Katavi NP - Tanzania

Tip van Natasja

Voor de safari liefhebber die al veel gezien heeft en écht van de gebaande paden op safari wil is Katavi National Park een must. Hier kom je bijna geen andere mensen tegen maar wel grote groepen dieren, de kuddes hier zijn groter dan elders, zelfs heeft elke poel minstens een nijlpaard, daarnaast is het landschap hier ook mooi.

Kamperen Murchison Falls

Tip van Wim

In Murchison Falls NP kun je een nachtje midden in het park kamperen. Dichter bij de natuur kun je niet komen. Met de professionele kampeeruitrusting van Matoke Tours (tent, matjes, tafel, borden, bestek, etc.) kampeert u onder begeleiding van een gewapende ranger midden in de bush aan de delta van Murchison Falls met prachtig uitzicht over de Nijl. ! Er is ook een kok aanwezig die fantastische maaltijden voor u bereidt. Er zijn geen sanitaire voorzieningen of stromend water voorhanden, maar de ‘ultieme bushbeleving’ maakt het helemaal goed. ’s Avonds bij het kampvuur luistert u naar de geluiden van hyena’s en kijk uit voor de nijlpaarden die het water uit komen! Ik raad aan om dit voor 1 nachtje te doen, om daarna na een comfortabele lodge te gaan.

Oost en Zuid Madagascar

Tip van Coen

Dit vind ik de mooiste route omdat je van het natte Oosten met z’n tropische bossen vol met palmbomen en orchideeën overgaat in het droge zuiden, waar je op zand rijdt tussen de cactussen, prikkelbossen en baobabs. Je gaat ver van de gebaande paden en dat is avontuurlijk en soms moet je wat inboeten op comfort, maar daar krijg je avontuur, cultuur, mooie en minder bezochte parken en schitterende stranden voor terug. Je rijdt echt door het pure Madagascar en ziet ongelooflijk veel verschillende landschappen, culturen, unieke dieren en planten en ontmoet bijzondere mensen.

Van Ishasha naar Mutanda

Tip van Paul

Bezoek Ishsasha Wilderness Camp in Oeganda en reis daarna langs de flanken van het Bwindi woud richting Mutanda Lake Resort. Ishasha is landschappelijk een geweldig park en het Ishasha Wilderness Camp is een heerlijk verblijf, midden in de wildernis. Hier komen nauwelijks toeristen, is het oorverdovend stil en hoor je de geluiden van olifanten, leeuwen en andere zoogdieren op afstand. Als je Ishasha verlaat, rijd je in zo’n zes uur op onverharde wegen richting Mutanda Lake Resort. Deze route is oogverblindend mooi. Je rijdt letterlijk langs het Bwindi regenwoud en met een beetje geluk spot je onderweg nog een berggorilla. Twee fascinerende locaties verbonden met een oogverblindende route!

Ga geocachen

Tip van Michèle

Staat er een rustdag op je programma en ben je bekent met Geocaching? Kijk even of er iets in de buurt ligt. Zo kom je gegarandeerd op plekken waar weinig andere toeristen de weg weten. Zoals bijvoorbeeld hier aan de oever van de Nijl (Buyala Forest). Check natuurlijk wel even met de gids of het veilig kan. Onze gids vond het reuze spannend, maar ook heel erg gaaf. Na honderden meters door de bush kwamen we op een prachtige plek bij iemand in de tuin!

Hoima - Oeganda

Tip van Celia

Mijn mooiste ervaring van de gebaande paden was in Hoima, Oeganda. Hier bezoeken we tijdens elke reis naar Oeganda een klein dorpje, waar familie van mijn stiefmoeder ook woont. Je ziet dat de mensen hier niet gewend zijn aan hordes toeristen en ze vinden het vaak nog bijzonder als reizigers door het dorp rijden. De vriendelijkheid en hartelijkheid van de bevolking is hartverwarmend.

Tip van Paula

Een bijzondere manier om de Namib Desert te verkennen is de 3 daagse wandelsafari “Tok Tokkie Trail”. U slaapt middenin de woestijn in de buitenlucht: een unieke ervaring! Hoogtepunt van de wandeling is het adembenemende uitzicht over de duinen en het landschap tijdens zonsopgang en zonsondergang. Tijdens de wandeling zijn er vele vogelsoorten te spotten, maar er leven ook grotere dieren zoals oryx, vossen, springbokken en struisvogels.

Fietsen tussen het wild

Tip van Mariëlle

Er zijn meerdere plekken in Afrika waar je op de fiets kunt springen om te fietsen tussen het wild. Samen met een gids op pad, lekker actief en bijzonder. Fiets tussen de zebra’s, impala’s, spot bijzondere vogels, wrattenzwijnen, mangoesten of antilopen of rij langs poelen met nijlpaarden. Je staat toch dichter bij de natuur, zit niet in een afgesloten voertuig en de beleving is des te intenser.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips.