9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Leukste Lodges

Tips & tops

De leukste lodges

Volgens onze medewerkers

De meeste van onze medewerkers hebben al jarenlange ervaring in Afrika. Ze zijn veelal meerdere malen naar onze bestemmingen geweest. Soms met studiereizen, maar vaak ook met vakantie of hebben er zelfs jaren gewoond en gewerkt. Tijdens reizen komen ze op bijzondere locaties en in de prachtigste lodges van eenvoudig tot luxe. We hebben iedereen gevraagd wat zij de leukste/beste/mooiste lodge vinden en een korte uitleg erbij waarom juist dat hun favoriet is.

Turaco Treetops - Oeganda

Favoriet van Paul

Turaco Treetops in Kibale Forest. Je bivakkeert hier midden in een tropisch oerbos en hebt toch alle comfort die je als westerse reiziger wenst. Het klimaat in Kibale Forest is fantastisch. Het is er niet te warm, niet te koud en je voelt je gezond en fit als je hier verblijft vanwege de enorme hoeveelheid zuurstof. De geluiden van alle vogels en primaten, maken het oerwoudgevoel compleet. Wat een toffe lodge op een top plek! Lees hier meer over deze geweldige lodge!

Satellite Camp - Kenia

Favoriet van Rob

In het afgelegen Noordoost-Laikipia in Kenia wordt dit privé satellietkamp opgebouwd op de mooiste plekjes in de wildernis. Volledig afgezonderd word je begeleid door een team van enthousiaste en bekwame Samburu die voor een ongeëvenaarde totaalbeleving zorgen. Het eten is heerlijk, de sfeer is goed, de drankjes koud en de wilde dieren altijd om je heen! Lees hier meer over deze bijzonder lodge!

Kubu Kubu - Tanzania

Favoriet van Jan

Kubu Kubu! Het bekt al lekker KUBU KUBU. Het uitzicht van deze lodge is het beste van de hele Serengeti Nationaal Park. Het is gelegen op een heuvel midden in de Seronero Vallei vanuit je kamer en de Infinity Pool kun je oneindig ver kijken over de savanne. Lees hier meer over de lodge met supergave ligging!

Kaskaz Mara - Tanzania

Favoriet van Mariëlle

KasKaz Mara – prachtig en luxe kamp in het noorden van de Serengeti, Tanzania. Omgeven door weidse graslanden die vol staan met gnoes en niet ver gelegen van de Mara rivier. ’s Nachts hoor je alle geluiden van de natuur, vooral de gnoes die dus in grote getalen tussen de tenten door grazen. ’s Ochtends sta je vroeg op voor een gamedrive en dan zie je de zon opkomen over de vallei… breathtaking. Lees hier meer over deze prachtige lodge!

Flat Dogs - Zambia

Favoriet van Natasja

Wat een relaxte lodge is Flat Dogs in Zambia. Gelegen in South Luangwa in Zambia. Leuke sfeer hier, prachtige locatie en altijd goed voor wildlife. In de avond is het genieten van een heerlijk drankje bij een gezellig kampvuur! Lees hier meer over deze lodge!

Mutanda Resort - Oeganda

Favoriet van Michèle

Als liefhebber van water(sport) is Mutanda Lake Resort een heerlijke plek om even bij te komen. Het uitzicht over de Virunga vulkaanketen op de achtergrond is prachtig, het eten is er lekker en bovendien is het een prima uitvalsbasis om het meer te verkennen met de sup of kano. Lees hier meer over deze lodge aan een geweldig meer!

Betsileo Lodge - Madagascar

Favoriet van Coen

BCL ligt op een kruispunt in Madagascar. Het is de brug tussen Azië en Afrika in Madagascar. Op de koeienmarkt komen beide culturen bij een. Het ligt tussen de hoge toppen van het land en het is het wijngebied van Madagascar. Je kunt er fietsen, mooie wandelingen maken en het ligt naast Park Anja waar de ringstaartmaki’s te zien zijn. Kortom, een prachtig landschap met veel activiteiten en veel cultuur. Lees hier meer over deze lodge!

Laka Lodge - Comoren

Favoriet van Wim

Mijn favoriete lodge in Afrika is “Laka Lodge” op de Comoren. Hier heb je weinig luxe, maar de service is geweldig en het is hier zo bijzonder omdat het de enige lodge op de hele eilandengroep van de Comoren is. Je voelt aan alles dat je van de gebaande paden bent. Het uitzicht vanuit je huisje op het privé strand over de Indische oceaan is waanzinnig en in sommige maanden ligt de baai helemaal vol met kalverende bultrugwalvissen, reuzenmanta’s en schildpadden die opzoek zijn naar een verlaten strandje om hun eieren te leggen. Voor mensen die graag van de gebaande paden gaan, actief zijn, houden van snorkelen en duiken is dit een van de laatste stukjes onontdekt paradijs. Lees hier meer over deze heerlijke lodge aan het strand!

Red Chilli - Oeganda

Favoriet van Celia

Mijn favoriete lodge in Afrika is Red Chilli Rest Camp in Murchison Falls Nationaal Park, Oeganda. Na een dag vol safari hebben we hier lekker gegeten bij het restaurant met uitzicht op de Nijl. Toen we ’s avonds naar bed wilden was dat niet mogelijk omdat een nijlpaard de toegang tot onze bungalow blokkeerde. Toen hebben we met een lekker biertje bij het kampvuur gewacht tot we ons huisje in konden.

Wolvedans - Namibië

Favoriet van Paula

Een plek dat de adem beneemt is de NamibRand Nature Reserve. Geel, oranje en rood zand, zilverkleurig gras, gravel en savanne omringt door indrukwekkende rotspartijen. Dit
gebied is onbeschrijfelijk mooi. In het hart van het NamibRand Nature Reserve op de top van een duinplateau met vergezichten in alle richtingen ligt Wolvedans Dune (Dessert) Lodge. Het is een plek waar je de tijd vergeet en je omringt bent door niets anders dan adembenemend woestijnlandschap. De canvasluiken van het chalet kunnen open, waardoor je ‘s avonds vanuit je bed naar de sterren kunt kijken. In de ochtend ontwaak je bij een prachtige zonsopgang met spectaculair uitzicht op de duinen. Een echte once-in-a-lifetime ervaring. Lees hier meer over deze fantastische lodge!

Weetje: de naam Wolvedans stamt af van de boerderij die hier ooit gevestigd was en is een eerbetoon aan de gevlekte hyena, in het Afrikaans ook wel ‘Wolf’ genoemd.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips.